שאלה: מהי צוואה הדדית?
תשובה: בניגוד לצוואה שבה כל אחד מבני הזוג מוריש את רכושו לפי ראות עיניו ללא קשר לרצונו של בן הזוג האחר, בני זוג רשאים לעשות צוואות מתוך הסתמכות של בן זוג האחד על צוואת בן הזוג האחר, צוואות יכולות להיעשות בין אם הזוכה על פי כל אחת מהצוואות הוא בן הזוג ובין אם הוא גורם שלישי, בין בשני מסמכים שנערכו באותה עת ובין במסמך אחד. בשל העובדה כי הצוואה ההדדית קשורה לשני בני הזוג ישנן מגבלות על ביטולה בהתאם לסיטואציה האם שני בני הזוג בחיים, אחד מהם נפטר או ששניהם נפטרו.
שאלה: מהי ירושה על פי דין והאם ניתן לשנות את זהות הזוכים באמצעות צוואה?
תשובה: מטרת הצוואה היא להגשים את רצון המוריש, כך שיוכל להחליט בעצמו למי להוריש את רכושו. במידה והמוריש לא השאיר אחריו צוואה קבע הדין כללים לחלוקת רכושו של המנוח שיתוארו בכלליות כדלהלן: היורשים על פי דין הם מי שהיה במות המוריש בן זוגו, ילדי המוריש ונכדיו, הורי המוריש ואחיו ואחיותיו של המוריש, סבים וסבתות של המוריש והילדים שלהם (הדודים של המוריש). הקדימות נקבעת לפי מידת הקרבה של הקרוב למוריש (להלן - 'פרנטלה') בפרנטלה הראשונה נמנים בן/ בת הזוג והילדים, בפרנטלה השנייה נמנים נכדיו, הוריו ואחיותיו ובפרנטלה השלישית סביו וסבתותיו והילדים שלהם (דודיו).
שאלה: החלטתי לערוך צוואה, אילו דרכים קיימות לעריכת צוואה?
תשובה: ראשית עריכת צוואה הנה צעד מבורך וחשוב. ישנן מס' דרכים לערוך צוואה: בכתב יד, בעדים, בפני רשות ובעל פה. לכל צורה של עריכת צוואה ישנן היתרונות והחסרונות שלה וחשוב מזה כללים נוקשים בהם יש לעמוד שאילולא לא תעמוד בהם הצוואה עשויה להתבטל, על כן חשוב לפנות לאנשי מקצוע לעריכת צוואה כהלכה.